Aslında pastamı kek mi karar verebilmiş değilim :)
herzaman yaptığım gibi malzeme aynı, şekil , krema ve süsleme farklı oldu.Daha önce yaptığım burda
tarifi tekrar yayınlıyorum.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 5 kahve fincanı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
İçine ve Üzerine:
- İç malzeme olarak bu kez hazıra kaştım. Geçenlerde Fo ' dan aldığım Toz Krem Patiseri kullandım çok pratik su veya süt ile çırpılıyor ve kullanıma hazır.
- Üzerine de yine Fo ' dan aldığım Karamelli Topping kullandım.
- Onların yerine Krem şantide kullanılabilir.
Yapılışı:
- 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın.
- Yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı rondoda sıvı haline gelene kadar çekin daha sonra içine zeytinyağını ilave ederek karıştırınve karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
- 5 kahve fincanı unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın.
- Fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın.
- Isınmış fırında pişirin.
- Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun.
- Kek soğuduktan kenarlarını bıçkala kesin , çıkan parçaları rondoda un haline getirin.Sonra kekimizi ikiye ayırın arasına ve üzerine Kremamızı sürün.
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz kek parçalarını serpistirin.Toppingile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..
4 yorum:
Vildancım muhteşem bir görüntü elle
rine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum
Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık tarif yayında çok teşekkür ederim.Sevgiler.
ellerine sağlık vildancım...nefis görünüyor..
Çok şık bir pasta olmuş , rengide harika ..
ellerinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder