Hafta sonu gelen misafirlerim için hazırlandı Cheescake.Yapımı oldukça pratik
Alt Taban için Malzemeler: (20-22 cm kalıp )
- 150 gr tereyağ
- 1,5 paket Burçak bisküvi (ben bu sefer elimde var olan 10 ad Dankek dilim kek kullandım)
Cheesecake Harç Malzemeleri:
- 4 su bardağı Labne Peyniri veya Krem Peynir
- 1/2 su bardağı Toz Şeker
- 1/4 su bardağı un
- 3 ad yumurta
- 1 pk vanilya
Üzeri için:
- 1 paket krema
- 200 gr çikolata
- Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz.Tereyağımızı bir kapta eritip içine ufaladığımız kekimizi koyup karıştırıyoruz ve kalıbımıza her yere eşit gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ayrı bir kapta Labne ' yi ve toz şekeri çırpıyoruz , yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz daha sonra un ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.Daha önceden hazırladığımız tabanımızın üzerine bu karışımı döküyoruz
- Önceden 160 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 60-70 dk kadar pişiyoruz.
- Ayrı bir kapta 1 paket kremamızı ısıtıyoruz içine çikolataları atıp karıştırarak soğutuyoruz.Cheescakekimizi fırından çıkardıktan sonra biraz ılıdıktan sonra hazırladığımız çikolata karışımını üzerine döküyoruz.
- 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.daha sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder