Face ' de gezinirken bir gördüm Sevil Islak kurabiye tarifi eklemiş nasıl güzel görünüyor dayanamadım koştum mutfaga işte benim mutfağımdan çıkanlar :) elimdeki malzemeye göre kullandım ama tarif uygulaması bire bir nefis oldu.benim kullandığım malzemeye göre yazıyorum . yapılışı Sevil 'in yazdığına göre
Malzemeler:
Malzemeler:
- 250 gr tereyağ
- 2 ad yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 6 yemek kaşığı toz badem
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
- Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğurun.
- Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.
- Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın. (Elinizle)
- Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.
- Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
- Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.
- Ilınınca servis yapın.
- Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz
Afiyet Olsun..
2 yorum:
canım benim afiyet bal olsun. Şifa olsun. Beğenmene sevindim bende senin tarifinle yapayım bir dahakine
sevgiler
Sevil 'im çok teşekkürler canım
Yorum Gönder