Lezzeti bol Zahmeti Az Tarifler kitabından denemelere başladım.
Sedef İybar ' ın tarifiyle Ayva Tatlısı denedim sonuç harika oldu.Pratik ve lezzetli.Tarifi aynen kitaptaki gibi yazıyorum
Sedef İybar ' ın tarifiyle Ayva Tatlısı denedim sonuç harika oldu.Pratik ve lezzetli.Tarifi aynen kitaptaki gibi yazıyorum
Malzemeler:
- 3 ad orta boy ayva
- 300 gr toz şeker
- 1 fincan su
- 4-5 ad karanfil
- süslemek için 100 gr kaymak
Yapılışı:
- Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye bölünmüş ayvaları soğuk suyun içine koyun
- Sonra orta kısımlarındaki çekirdekli bölümü oyarak çıkartın
- Yarım ayvaya 4 çorba kaşığı toz şeker ekleyin
- Birkaç tane çekirdeği ve karanfili renk ve tat vermesi için fırın kabının içine koyun
- Üzerine bir fincan su ilave edin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirin
- Fırından çıkardıktan sonra ayvaların suyunu jöle kıvamına geldiğini göreceksiniz
- Ayvaları servis tabağına alın ve üzerini minik kaymak parçaları ile süsleyerek ikram edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder