8 Mart 2013 Cuma

Fırında Mantarlı Patates & Portakal ve Soya Soslu Somon

Fairy ile Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarfiler kitabından akşam yemeği için hazırladıklarım
Tolga Atalay ' ın tarifiyle Fırında Mantarlı Patates
Berna Laçin ' in tarifiyle Portakal ve Soya Soslu Somon
Somonun üzerini fazlaca kızartımışım

Fırında Mantarlı Patates


Malzemeler:
  • 750 gr patates
  • 350 gr mantar
  • 300 gr taze tost kaşar
  • 200 gr çiğ krema
  • 3 ad  yumurta sarısı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
  • Patatesler halka şeklinde ince ince doğrayın
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı, krema ve tuzu karıştırın
  • Mantarları da halka şekilde doğrfayıp 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile tavada 5 dk sote yapın fazla suyunu süzün
  • Fırın kabının altına dilim dilim doğranmış patatesleri 1 kat olarak dizin , üzerine sotelenmiş mantarların hepsini dizin onunda üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin , kalan patatesleri tekrar dizin üzerine kalan kaşarları serpiştirin 
  •  Krema ve yumurta ile  hazırlanan sosun tamamını patateslerin üzerine dökün
  • 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet Olsun.



Portakal ve Soya Soslu Somon


Malzemeler;
  • 500 gr somon
  • 1/2 portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 ad ince dilimlenmiş limon
  • 7-8 ad tane karabiber
  • 2 dilim domates ve taze maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
  • Yarım portakalın suyunu sıkın
  • Çukurova bir kapta portakal suyu,eytinyağ ve soya sosunu karıştırın
  • Somonları bu sosoun içine koyarark buzdolabında yaklaşık 30 dk kadar bekletin
  • Daha sonra  bir fırın kabına Somonları yerleştirin
  • Üzerine tane karabiber , tuz ve dilimlenmiş limonları ekleyin
  • Arzu ederseniz renk vermesi için 2 dilim ince domatesle üzerini süsleyin (ben koymadım)
  • 180 dereclik fırında 25 dk kadar pişirin
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Etiketler