Fairy ile Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarfiler kitabından akşam yemeği için hazırladıklarım
Tolga Atalay ' ın tarifiyle Fırında Mantarlı Patates
Berna Laçin ' in tarifiyle Portakal ve Soya Soslu Somon
Somonun üzerini fazlaca kızartımışım
Tolga Atalay ' ın tarifiyle Fırında Mantarlı Patates
Berna Laçin ' in tarifiyle Portakal ve Soya Soslu Somon
Somonun üzerini fazlaca kızartımışım
Fırında Mantarlı Patates
Malzemeler:
- 750 gr patates
- 350 gr mantar
- 300 gr taze tost kaşar
- 200 gr çiğ krema
- 3 ad yumurta sarısı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
- Patatesler halka şeklinde ince ince doğrayın
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, krema ve tuzu karıştırın
- Mantarları da halka şekilde doğrfayıp 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile tavada 5 dk sote yapın fazla suyunu süzün
- Fırın kabının altına dilim dilim doğranmış patatesleri 1 kat olarak dizin , üzerine sotelenmiş mantarların hepsini dizin onunda üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin , kalan patatesleri tekrar dizin üzerine kalan kaşarları serpiştirin
- Krema ve yumurta ile hazırlanan sosun tamamını patateslerin üzerine dökün
- 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet Olsun.
Portakal ve Soya Soslu Somon
Malzemeler;
- 500 gr somon
- 1/2 portakal suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 1 ad ince dilimlenmiş limon
- 7-8 ad tane karabiber
- 2 dilim domates ve taze maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
- Yarım portakalın suyunu sıkın
- Çukurova bir kapta portakal suyu,eytinyağ ve soya sosunu karıştırın
- Somonları bu sosoun içine koyarark buzdolabında yaklaşık 30 dk kadar bekletin
- Daha sonra bir fırın kabına Somonları yerleştirin
- Üzerine tane karabiber , tuz ve dilimlenmiş limonları ekleyin
- Arzu ederseniz renk vermesi için 2 dilim ince domatesle üzerini süsleyin (ben koymadım)
- 180 dereclik fırında 25 dk kadar pişirin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder