14 Mart 2013 Perşembe

Tahinli Kup

Pratik , hafif , lezzetli muhallebi kıvamında sütlü bir tatlı.Tarifin kaynagı Mutfak Sırları tarifi aynen yazıyorum arşivimde bulunması için


Malzemeler;
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker ( ben 1 su bardağı kullandım)
  • 4 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 su bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı;
  • Toz şeker ,un ve sütü tencereye alın
  • Orta ateşte şeker ve un eriyinceye kadar karıştırarak sıvı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Karışım yoğunlaşmaya başlayınca içine tahin ve pekmezi ilave edin
  • Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıvama gelen tatlıyı kuplara alıp oda sıcaklığına gelince servis yapın
Afiyet Olsun





2 yorum:

sofia. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sofia. dedi ki...

ben yaptım çok güzel oldu farklı bir tat arayanlar için ideal. ben pekmezi ölçmeden koydum biraz fazla kaçırmışım :( onun haricinde harika:D

Etiketler