Medyaevi Özlem Hanımın daveti üzerine Fairy Yemek Danışmanı sevgili Gülhan Kara önderliğinde Berna Laçin ve blogger yazarı arkadaşlarla toplandık. Çok keyifli bir gündü.
Bu yıl 5.cisi düzenlenen geleneksel Fairy Yemek Şenliği İstanbul ' da start aldı.Fairy Köfte şenliği ile 14 ilde toplam 120 bin kişiye 8,5 ton köfte dağıtılacak.Beşiktaş Meydandaki 2,2 metre çapındaki tava görülmeye değerdi
Fairy'nin reklam yüzü Berna Laçin toplam 40 aşçının hazırladığı 2 ton köfteyi gün boyunca 25 bin kişiye bedava dağıttı. Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliği herkes önünde test edildi ve sonuç tabi ki süper.
Bulaşıktır kirlenir FAİRY ile temizleniz bu da benim sloganım :)
Etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler
Keyifli geçen sohbetimizde Gülhan hanım köfte hazırlamanın püf noktalarından bahsetti. Dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin köftelik kıymanın doğru seçilmesi Köftenin daha lezzetli olacağından bahsetti. Ekmek içi ve soğanın ise köfteye yumuşaklık ve lezzet kattığını,köftelerimizin içinin de dışının da iyi pişmesi için çok yüksek ateşte pişirmemeye ve tavaya dizerken çok sık olmamasına dikkat edilmeli dedi.
Fairy ' den birde tarifimiz var ANNE KÖFTESİ
Malzemeler:
- 800 gr köftelik kıyma
- 1 büyük kuru soüğan
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, Karabiber, Nane
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyip maydanozu kıyın.
- Ekmekleri ıslatıp sıkın.
- Kıymayı yoğurma kabına alıp soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları kıymaya ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 30 dk. dinlendirin.
- Elinizi ıslatarak karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde şekillendirin.
- Bir kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağı koyup ocağı yakın ve yağı kızdırın.
- Köfteleri ekleyin ve her iki tarafını da çevirerek kızartın.
- Kağıt havlu üzerine çıkarıp yanında salata, pilav, ayranla birlikte veya ekmek arası yaparak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder