Uzun zamandır aklımda olan bu şerbeti sonunda deneme fırsatı buldum.Tarifin orjinali Devletşah ' tan Yazdan kalma bir tarif bol buzlu tüketilmesi tavsiye edilir.Ayrıca içine hiç bir renklendirici katılmamış doğal renk.Reyhan kokusu yoğun aroma sevenler bu tadı beğenirler biz ailecek sevdik.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 demet Reyhan
- 1/4 çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 yemek kaşığı toz şeker (ben 7 kaşık kullandım)
- 1,5 lt Kaynatılmış su (2 lt su kullandım)
Yapılışı:
- Reyhanlar güzelce yıkanır ve derin bir kaba alınır
- Üzerine şeker , limon tuzu,çubuk tarçın ve kaynamış su eklenip ağzı kapalı bir şekilde 15 dk kadar bekletilir.
- Şerbet süzülüp soğutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder