11 Ekim 2013 Cuma

Reyhan Şerbeti

Uzun zamandır aklımda olan bu şerbeti sonunda deneme fırsatı buldum.Tarifin orjinali Devletşah ' tan  Yazdan kalma bir tarif bol buzlu tüketilmesi tavsiye edilir.Ayrıca içine hiç bir renklendirici katılmamış doğal renk.Reyhan kokusu yoğun aroma sevenler bu tadı beğenirler biz ailecek sevdik.


Malzemeler:

  • 1 demet Reyhan
  • 1/4 çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (ben 7 kaşık kullandım)
  • 1,5 lt Kaynatılmış su (2 lt su kullandım)
Yapılışı:
  • Reyhanlar güzelce yıkanır ve derin bir kaba alınır
  • Üzerine şeker , limon tuzu,çubuk tarçın ve kaynamış su eklenip ağzı kapalı bir şekilde 15 dk kadar bekletilir.
  • Şerbet süzülüp soğutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler