Evde genellikle hafif olması nedeni ile sütlü tatlılar tercih edilir.Bu tarif hem hafif hemde pratik , sütçacın içine damla sakızı aroması olarak Ablamın getirdiği Damla sakızı macununu kullandım.Ben sütlacı bol pirinçli az şekerli seviyorum size şeker az gelirse ilave edebilirsiniz.
- 2 lt süt
- 1 su bardağı pirinç + 2-3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı Damla sakızı macunu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- üzerine kıyılmış ceviz ve tarçın
Yapılışı:
- Pirincimizi bir güzel yıkadıktan sonra 3 su bardağı ilave edilmiş tencerede pirinçleri suyu çekene kadar pişirin
- Pirinçlerimiz piştikten sonra 2 lt sütün içine pirinçler , toz şeker ve damla sakızı ilave edilerek bir taşım kaynatın
- Ayrı bir kaba 2 kepçe süt alarak nişasta ve pirinç ununu açın ve tencereye ilave edin.
- Tenceredeki sütlacı orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın.
- Sütlacı kaselere paylaştırın.
- soğuktan sonra üzerine tarçın ve ceviz serpip servis edin.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
Teşekkürler
Yorum Gönder