Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler:
- 500 gr pırasa
- 2 ad orta boy havuç
- 1 adet domates
- 2 ad küp şeker
- 1/4 çay bardağı zeytinyağ
- 2-3 su bardağı su
Yapılışı:
- Pırasa ve havuçlar verev şekilde doğranır
- Zeytinyağımız tenceremize konulur üzerine küp şekerler atılır, önce havuçlar üzerine pırasalar dizilir , soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler de ilave edilerek pırasaların üzerini 1 parmak su gececek kadar ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Sütlü Pırasa Çorbası
Malzemeler:
- Pırasanın yeşil sapları
- 1 su bardağı süt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
- 1,5 lt su
Yapılışı:
- 1 -2 dal pırasayı ve 2 diş sarımsağı çorba kaşığına sığacak gibi minik minik doğrayın.
- Tencere koyduğumuz 1 yemek kaşığı zeytinyağında biraz soteleyin ve kenara alın
- Ayrı bir tencerede yine 1 kaşık zeytinyağında kalan pırasa saplarını gelişi güzel doğrayıp kavurun ve üzerine 1,5 lt suyu ekleyip pırasalar yumuşayana kadar pişirin
- Pırasalarımız piştikten sonra blendır ile ezin akışkan bir kıvam olucak eğer kıvamı gözünüze çok koyu gelir ise azar azar su ilave edebilirsiniz.
- Minik minik doğrayıp sotelediğimiz pırasaları da bu karışıma ilave edip 5 dk kadar kaynatın
- Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısarak 1 bardak sütümüzü ve tuzumuzu ilave ederek karıştırın sütün karışmasını sağlayın ve ocağı kapatın (sütü ilave ettikten sonra çok kaynatmayın süt kesilebilir.)
- Çorbamız servis hazır
1 yorum:
Elinize sağlık çok severim pırasayı
Yorum Gönder