Şimdi tam zamanı Bezelye ' nin bende aldım akşam için yemeğini hazırladım ben tavuklu yaptım siz isterseniz tavuk yerine et koyabilirsiniz veya sade yapabiliriniz.
Malzemeler:
- 500 gr bezelye
- 1 ad orta boy soğan
- 2 ad orta boy havuç
- 3 ad orta boy patates
- 1 ad kemiksiz tavuk göğsü yaklaşık 150-200 gr
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 4-5 su bardağı su
- tuz
Yapılışı:
- Minik kuşbaşı olarak doğranmış tavuk göğsümüzü tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz , içine yağımızı ilave edip biraz ısındıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyip yumuşana ve renk değiştirene kadar soteliyoruz.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
- 3-4 dakika soteledikten sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını ve bezelyeleri ilave edip üzerine tuzu serpiştiriyoruz biraz karıştırdıktan sonra üzerine suyu döküyoruz, su miktarını kullandığınız tencere boyuna göre ayarlayabilrsiniz ben genelde yemeklerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar koyuyorum , kaynama ve pişme durumua göre su ekleyebilirsiniz.
- Suyu ilave ettikten sonra orta harlı ateşte pişiriyoruz yaklaşık 20-25 dakika kadar.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder