Kürdan kebabımı desem Köfteli patlıcan sarma mı desem bilemedim ama nefis bir Fırın yemeği oldu ister et ister tavukla deneyebilirsiniz
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük boy patlıcan
- 300-400 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ(köfte ve patlıcanları kızatmak için)
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5-2 su bardağı ılık su
Yapılışı:
- Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun kesin, tuzlu suda 10-15 dk haşlayın, sonra tuzunu yıkayın ve kurulayın ve az yağda alt üst kızartın.
- Köfteler için kıymanın içine soğanı rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın , yumurta ve baharatları ekleyip bir güzel yoğurun.
- Köfteleri minik minik yuvarlayarak kızartın bir kenarda bekletin
- Bir kasenin içine patlıcanları dizin içine köfteyi koyun ve bohça gibi sarın , üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyun ve üzerine kürdan saplayın.
- Tüm patlıcanlar ve köfteler için aynı işlemi uygulayın fırın tepsise dizin
- Ayrı bir kapta 2 su bardağı suyun içinde salçayı ezin patlıcanların üzerine dökün
- 180 derecelik fırında 20-25 pişirin
Afiyet Olsun.
1 yorum:
Elinize sağlık menü harika..
Yorum Gönder