Bu sıcaklarda İftar sonrası bir top Dondurma ile ikram edilebilir.
Malzemeler:
- 1/2 paket Kakaolu Petibör bisküvi (9 adet kullandım)
- 2 paket vanilyalı puding
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı portakal suyu
- Bisküvileri tek kat olacak şekilde borcama diziyoruz
- 2,5 bardak süt ile 1 paket pudingimizi hazırlıyoruz , koyu bir kıvam olduğunda bisküvilerimizin üzerine döküyoruz spatula ile düzeltip soğuması için bir kenara alıyoruz
- Ayrı bir tencerede 2,5 bardak portakal suyu ile diğer 1 paket vanilyalı pudingimizi de yapıyoruz ve karıştırarak biraz soğutuyoruz.
- Bisküvili pudingimiz soğuduktan sonra yavaş yavaş portakal suyu ile hazırlanan pudingimizi üzerine döküyoruz spatula ile düzledikten sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletip dilimleyip servis ediyoruz
Afiyet Olsun.
5 yorum:
portakal aromalı tatlıları gerçekten çok severim. bunu deneyeceğim. Ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık. Süper olmuş.
Birgulunlezzetleri
Nasıl güzel duruyor. Elinize sağlık...
Bir zamanlar bizim mutfağın en sık yapılan tatlısıydı. Bazen vişne suyu ilavesiyle üç kat yapardım. Portakal bitmeden yeniden yapmalı. Elinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Nefis görünüyor.
Yorum Gönder