Gözleme oldukça partik bir tarif mutlaka herkes evinde denemiştir her çeşidi yapılabilir :) ister kahvaltıda ister ara öğünde severek tüketebiliriz.
Ben bir adet yufkayı dörde bölerek yaptım siz kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz , biraz daha kalın olmasını isterseniz yufkayı ortadan ikiye bölerek yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gr rendelenmiş sert beyaz peynir
- 3-4 dal maydanoz
- 1 adet yufka
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Bir kabın içinde kaşar , peynir ve ince ince kıyılmış maydanozu karıştırıyoruz bir harç elde ediyoruz
- 1 adet yufkamızı açıp dörde bölüyoruz
- bir parçasına harçımızdan 2-3 kaşık kadar serpiştiriyoruz ve zarf şeklinde kapatıyoruz , diğer yufkalarada aynı işlemi uyguluyoruz
- Tüm yufkalarımız bittikten sonra yanmaz bir tavayı acağımıza alıp 1 yemek kaşığı kadar yağı gezdiriyoruz ve tavayı ısıstıyoruz , ısınan tavaya gözlemeyi koyup alt üst yaklamdan pişiriyoruz
- Sıcak sıcak servise hazırlıyoruz
Afiyet Olsun
Videolu anlatım için tıklamanız yeterli
Videolu anlatım için tıklamanız yeterli
1 yorum:
çok güzel bir tarif gerçekten
Yorum Gönder