Kırmızı erikler ne tatlı ne ekşi tam da bu sıcaklarda bol buz ile tüketebileceğimiz mahoş tadı var içine bir de tarçın eklenince mis yapması da son derece pratik.
Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı erik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 2,5-3 lt kadar su
Yapılışı:
- Eriklerimizi ovarak bir güzel yıkıyoruz , derin bir tencereye alıp üzerine şekeri , tarçını ve suyu ekliyoruz.Orta harlı ateşte erikler yumuşayıp kabukları ayrılana kadar kaynatıyoruz
- Şerbetimiz soğuduktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz tahta bir kaşıkla karıştırıp çekirdeklerin ayırıyoruz.
- Şişelere doldurup buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder