Yaz aylarında soğuk içecekeler ve yicekler tüketmeyi çok seviyoruz ailecek , pazar tezgahındaki meyvelerin güzelliğini ve renkleri görünce dayanamıyorum bu Vişneli sorbe veya vişneli buzda onlardan biri vişnenin dayanılmaz ekşimtrak tadı ve güzel rengi birleşti ortaya bu çıktı.
Sorbe sadece su , şeker ve meyveden hazırlanıyor oldukça pratik hem meyvenin tadı ve rengi de kaybolmuyor ama biraz buzdolabında beklemesi gerekli.
Sorbeyi hazırladığınız muhallabili tatlılarla da ikram edebilirsiniz , hazırlanması oldukça pratik olan bu tatlıyı siz de sevdiğiniz diğer meyvelerle deneyebilirsiniz
Malzemeler:
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış ve püre haline getirilmiş vişne
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- 1 su bardağı suyu tencereye koyuyoruz üzerine şekeri ilave edip orta harlı ateşte şeker tanecikleri eriyene kadar kaynatıyoruz şerbet haline getiriyoruz.
- Şerbetimiz olduktan sonra soğutuyoruz ve içine limon suyumuzu ekliyoruz
- Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri mutfak robotunda püre haline getiriyoruz ve şerbetin içine ekliyoruz karıştırıyoruz
- Cam , porselen veya çelik bir kaba karışımı döküp karıştırıp derin dondurucuya koyuyoruz , 30 dakika arayla kaşıkla alt üst edip karıştırıp tekrar dondurucuya koyabilirsiniz bu işlemi birkaç kez tekrarlayın 3-4 saat sonunda karışım buz tutmaya başlayacaktır , eğer hemen tüketmeyecek iseniz karışımı 1 gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder