2 Ekim 2014 Perşembe

Haşhaşlı & İrmikli Revani




Kurban Bayramının yaklaştığı bu günlerde tatlı olarak ne yapsam diye düşünenlerdenmisiniz veya yufka açamam baklava ile uğraşamam diyenlenderseniz eğer size oldukça pratik ve lezzetli olan İrmikli Revaniyi öneriyorum.





Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş + 1 su bardağı su
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
Yapılışı:
  • Öncelikle bir cezveye suyu ve haşhaşı koyup biraz yumuşaması için kaynatıyoruz
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şeker eriyene kadar çırpılır , sıvıyağ eklenir çırpılmaya devam edilir, sırasıyla irmik  , un , kabartma tozu, vanilya ve suyunu süzdüğümüz haşhaş ilave edilir ve karıştırılır.
  • Yağlanmış bir borcama karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık  35-40 dakika kadar pişirilir.
  • Bir tencereye şeker ve su koyulur orta harlı ateşte şerbet hazırlanır.
  • Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır ve ılıması için bir kenarda bekletilir istenen şekilde dilimlenir , şerbetimiz hazırlandıktan sonra biraz ılıması için  bir kenarda bekletilir ikiside ılıdıktan sonra şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için bekletilir mümkünse üsütünü ayrı bir kapla kapatın , tatlımız şerbeti çekip soğuktan sonra üzerine ağız tadınıza göre hindistan cevizi, fındık veya antep fıstıkları ile süsleyin
  • Şerbet ve tatlının ılık olmasına dikkat edin
  • Talımızı yapıp bir gün buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olucaktır.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler