Kek pişince mis gibi tahin kokusu tüm mutfagı sardı.
Ben susam ve tahin kullandım siz ağız tadınıza göre içine ceviz ilave edebilirsiniz üzerine ceviz parçaları serpiştirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 ad yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardagı süt
- 1/2 su bardagı sıvıyağ
- 1/2 su bardagı tahin
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Kek kalıbını yağlamak için **1 tatlı kaşığı tereyağ
- Kek kalıbına serpiştirmek için **3 yemek kaşığı susam
- Kekin üzeri için sos ** 1 çay bardağı tahin **2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker tanecikler eriyene kadar çırpılır
- Süt, sıvıyağ ve tahin ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
- Kuru malzemeler un, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır ve sıvı karışıma dökülür homojen bir kıvam alaana kadar düşük devirde çırpılmaya devam edilir.Karışım koyu tahin kıvamına olacaktır.
- Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır üzerine susam serpiştirilir hertarafına dağıtılır
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilir.Ara sıra kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir eğer kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Kekimiz piştikten sonra bir ızgara üzerine ters çevrilir ve üzerine biraz pudra şekeri serpiştirilir ve kekimizin soğması için bir kenarda bekletilir
- 1 çay bardağı tahin pudra şekeri ile karışrılır akışkan bir kıvam elde edilir ve servis tabağımıza alınan kekin üzerine dökülür biraz daha üzerine pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis edilir
Afiyet Olsun
İnstagram / lezzetduragi
Facebook / Lezzet Duragı
Video olarak izlem için tıklamnız yeterli
Video olarak izlem için tıklamnız yeterli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder