Patates salatası hem görüntüsü hemde lezzeti ile misafir sofralarının vazgecilmezi bizim mutfakta
ister büyük bir kalıba koyup şekillendirin isterseniz porsiyonluk olarak hazırlayın her iki şekildede görüntüsü ile sofralarınıza renk katacak
Malzemeler:
- 1 kg patates
- 3 ad orta boy havuç
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- üzerine dökmek için:
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı moyonez
- 1-2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Öncelikle patateslerimizi haşmaka içinbir tencereye koyuyoruz
- Havuçlarımızı soyup rendeliyoruz ve sıvıyağ koyduğumuzu tavamızda soteliyoruz havuçlarımızın biraz yumuşaması gerekmektedir.
- Yeşil soğanımızı ve maydanozumuzu minik minik doğruyoruz
- Patateslerimiz haşlandıktan sonra soyuyor ve geniş bir kabın içine koyup üzerine kavurduğumuz havucu , yeşil soğanı, maydanozu, pul biberi , naneyi ve tuzu koyup patateslerimizi eziyoruz tüm malzemeler birbire karıştıktan sonra kalıbımıza streç film serip bu karışımdan koyuyoruz ve her tarafına eşit dağılacak şekilde bastırıyoruz ve bu şekilde buzdolabında en az 1-2 saat kadar donması için bekletiyoruz
- Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve mayonezi bir güzel karıştırıyoruz servis yapacağımız zaman patateslerin üzerine döküyoruz ,pulbiber ve nane ile süslüyoruz
- Ben burda kek kalıbı kullandım isteğinize bağlı tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz karışımı kaselere koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder