Elimde balkabağı olunca değerlendirmek istedim.Oldukça pratik bir tarif tavada kolayca yapılıyor çay demlenene kadar tatlımızda hazır
- 1 ad yufka
- 500 gr rendelenmiş balkabagi
- 1 su bardagindan 2 parmak az toz şeker
- 1/2 çay bardagi sıvıyağ
- üzerine serpiştirmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Bir teflon tavanın içine sıvıyağ döküp her tarafını yağlayın
- 1 ad yufkanın yarısını bölün ve tavaya kenarları dışta kalacak şekilde yayın
- Rendelenmiş kabakların içine toz şekeri koyup karıştırın
- Yaydığımız yufkanın içine kabagin bir kısmını koyup yufkanın içine yaydırın
- Kalan yarım yufkayıda tekrar yarıya bölüp kabaklı karısımın üzerine koyun kalan kabakları paylaştırın
- tüm kabağı bu şekilde bitirin
- en alttaki yufkayı en üstte bohça şeklinde kapatın
- ocak üzerinde orta harlı ateşte çevirerek pişirin yakmamaya dikkat edin
- alt kısmı pişince bir tabak veya kapak yardımı ike alt üst çevirin ,bu sefer ocağı kısın kısık ateşte alt kısmını pişirin
- piştikten sonra ocaktan alın ve tavanın üzerine kapak kapatıp 5 dakika kadar dinlendirin
- Servis tabağına alıp pudra şekeri serpiştirerek servis edin
- Agiz tadınıza göre şekeri azaltabilir veya arttıranilirsiniz ama bu kıvam yeterli oluyor
- Kabak rendelenip şeker ile karıştırınca bekletmeden kullanın yoksa sulanabilir
Afiyet Olsun.
9 yorum:
Buna nasıl şık bir sunum.. çok beğendim eline sağlık..
Hatice hanım teşekkürler
Gerçekten pratik güzel ve şık olmuş.
Ellerinize sağlık.
Aslında bana amınsattığı G.antep usulü katmer fıstıklı ..
Bu gifre bayıldım.. ellerinize sağlık. Tuzlu d ayapılır sanıyorum.. bakl kabağını gözleme içide yaparlar Antalya da. Ellerinize sağlık
çok güzel gözüküyor elinize sağlık..
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
Görüntüsünden belli ne kadar lezzetli oldugu..Elinize saglık..
elinize sağlık bende oğlum için yapayım
Birgül Hanım teşekkürler
Nur Hanım evet biraz daha az kabak konulunca katamer gibi yapılabilir , sakız kabağından tuzlusuda yapılabilir teşekkürler
Sofrada Bulus teşekkürler
Seda hanım teşekkürler
Hünerli Eller teşekkürler
Funda hanım teşekkürler oldukça pratik
Yorum Gönder