Soğan severmisiniz bilmem ama ben çok severim her yemek yapışımda fazladan soğan kavrulur ve ekmekle bir güzel hüpletilir veya hususi soğan kavurması yapılıp yemek niyetine yenir.
Kahvaltıda veya meze olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 ad buyuk boy kuru soğan(yaklaşık 1 kg kadar)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
Yapılışı:
- Soğanlarımız yemeklik olarak doğranır
- Geniş bir tavanın içine sıvıyağ konulup soğanlar eklenip yumuşayana kadar kavrulur , tuz ilave edilir üzerine salça da ilave edilip hepsi birbirine karıştırıldıktan sonra biraz daha kavrularak ocağın altı kapatılır ve servise hazırlanır.
Afiyet Olsun
3 yorum:
görüntü öyle güzel ki.bende yemek yaparken soganın kokusuna bayılırım.ellerine saglık.
Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Kokusu buralara kadar geldi. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Soğanı yakmadan kavurması o kadar zormuş ki, Osmanlı mutfağına aşçı olarak alınacaklardan soğan kavurması istenirmiş yani zoru başarmışsınız :) Elinize sağlık.
Yorum Gönder