Malzemeler:
- 1 ad büyük boy kereviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
Yapılışı:
- Kereviz ve sarımsak rendelenir
- Bir tava içinde zeytinyağında 3-4 dakika rengi dönene kadar kavrulur
- Derin bir kabın içinde yoğurt ve moyonez karıştırılır
- Kereviz soğuduktan sonra cevizler ile yoğurtlu karışıma eklenir ve karıştırılır
- Servis kabına alıp ceviz parçaları ile süslenir servis edilir.
Not:
- Kerevizi rendeledikten sonra hemen kullanın yoksa kararmaya başlar
- Sadece yoğurt kullanarak yapabilirsiniz.
- Süzme yoğurt yerine normal yoğurt ile de yapabilirsiniz ama bir süre bekleyince sulanma olabilir.
- Ağızda çiğ tat bıraklamaması için biraz kavurdum , isterseniz sadece rendeleyip de yapabilirisniz.
Afiyet Olsun
17 yorum:
Ben kerevizi her haliyle çok seviyorum, salata olarak da harika... Ellerinize sağlık...
Kerevizin zeytinyağlısını çok seviyorum ama bunu hala denemedim. Evde benden başkasının yeme ihtimali olmayün yemeklere üşüngecim biraz...
Elinize sağlık ben de kerevizi ancak bu şekilde yiyebiliyorum :) ama cevizi denememiştim öğrenmiş oldum :)
Mutlaka deneyeceğim, elinize sağlık :))
Ellerinize sağlık dün bizde de vardı.
Elinize sağlık nefiss..
Çok sık yapıp yediğimiz bir salata harika oluyor gercekten sizinde ellerinize sağlık ;)
Ellerinize sağlık.. Kerevizi mutfağından uzak tutmuş biri olarak, biran önce eklemem gerktiğini düşündüm. :) SEvgilier....
çok severim bugun bende yapmıştım ellerinize sağlık...
bence en güzel yiyecek istediğin kadar ye kalori si çok olmayan ve bence lezzeti
Ellerinize sağlık tam diyet ve sağlıklı beslenmek için müthiş bir salata tarifi afiyet olsun.
Hem hafif, hem lezzetli, daha ne olsun, elinize sağlık.
Harika görünüyor ellerine sağlık
Ellerinize sağlık.
Degerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
kereviz bizim evde sevilmyor ama ben kendime yaparım elinize sağlık
Bir ömür bıkmadan yiyebilirim... elinize sağlık
Yorum Gönder