Malzemeler:
- 2 ad yumurta (1 ad yumurtanın sarısını ayının beyazı+1 ad yumurtayı hamura koyun)
- 1 pk yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kadar sıvıyağ
- tuz
- 7-8 su bardağı kadar un
Lorlu Dereotlu Poğaça için (Hamurun Yarısı)
- 1 su bardağı lor
- 1 demet dereotu
Lokumlu Kifla (Hamurun Yarısı)
- 1 kase kuş lokumu veya 1 kase parça çikolata
- üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Sütü bir cezvede ısıtın , içine mayayı koyup eritin
- Geniş bir kabın içine un (önce 5-6 bardak koyun daha sonra hamurun kıvamına göre ekleyin) , sıvıyağ , 1 ad yumurtanın sarısını ayının üstüne kullanıcaz beyazı ve 1 ad yumurtayı hamura koyun , tuz , toz şekeri koyun ve yavaş yavaş mayalı sütü ekleyin ve yoğurmaya başlayın hamurumuz yumuşak bir kıvam almaya başlıcaktır un az felirse azar azar ilave edin
- Hamurumuzu bir güzel yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün Lorlu Dereotlu Poğaça için hamurun içine ince ince kıyılmış dereotunu ve loru ekleyip yoğurun tekrar üzerine nemli bir örtüp ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalandırın
- Mayalanan Lorlu Dereotlu Poğaça hamurunu minik yuvarlaklar halinde kopartıp fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekip alt üst kızarana kadar pişirin
- Mayalanan diğer hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp merdane yardımı ile çok bastırmadan açın bir kenarına lokumve çikolataları koyup sarın ve tepsiye dizin 30 dakika kadar bu şekilde dinlendirin
- Dinlenen hamurun üzerine bir kabın içinde 1 çay bardağı su ile şekeri karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile Kiflalırın üstüne sürün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekip alt üst kızarana kadar pişirin Kiflalar fırında çıktıktıktan sonra üzerine kalan şekeri sudan tekrar sürün isteğe göre pudra şekeri veya toz şeker serpiştirip ikram edin
Afiyet Olsun.
13 yorum:
Ohhh süper lezzetler ellerinize sağlık .Sevgiler
çok güzel bir tarif ellerinize sağlık
ellerinize sağlık .Sevgiler
ne güzel bir hamurdan iki lezzet ellerinize sağlık...
Bir hamur, iki tarif. Çok güzel... Elelrinize sağlık.. Sevgiler....)
Elinize sağlık (:
ikisi de enfes elinize sağlık
çok değişik bir tarif elinize sağlık..
Çok güzeller ama dereotluna bayılırım. O favorim
Hem tatlı, hem tuzlu olarak çay saatinde güzel olmaz mı, ellerinize sağlık.
Nefis ellerinize sağlık
Çok güzel görünüyor :)
Selam,
Ellerinize sağlık, ikisi de harika görünüyor, tadına da eminim:)
Ben de sizi beklerim sayfama, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder