Malzemeler:
- 1 kg olgun incir (minikler tercihimiz)
- 500 gr toz şeker
Yapılışı:
- İncirlerin saplarını kesmeden güzelce yıkayıp temiz bir bezin üzerine süzülmesi için dizin
- Daha sonra genişçe bir tencerenin içine sapları yukarı gelecek şekilde dizin , üzerine şekeri dökün ve bu şekilde mümkünce 1 gece bekletin ertesi gün şeker erimiş olucak ve incirler suyunu salmış olacaktır.
- Kısık ateşte hiç karıştırmadan koyulaşana kadar pişirin
- Sıcak sıcak kavonozlara doldurup sıkıca kapağını kapatın veya buzdolabında muhafaza edin
Afiyet Olsun.
11 yorum:
Eminim çok lezzetlidir :)
Ellerinize saglik guzrl gorunuyor
madamemine.blogspot.com
Çok güzel olmuşlar. Incir süper mis gibi kokmuştur. Ellerinize sağlık.
Çok severim incir reçelini. Ellerinize sağlık.
Hazırların içindekileri duyunca doğal ürün arayacağız diye zaman kaybı yaşıyoruz:((
Recel yemeyene de recel yedirir masallah
Çok iştah acıcı nefis görünür ellerine sağlık
çok tatlı gelir bana sevmiyorum o yüzden..
Çok severim ellerinize sağlık
Nefis (:
Tatlı yerine de yenebilir kesinlikle, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder