Hindistan Cevizi Kaplı Kek Dilimleri
Tamamen spontene gelisen bir tarif,artan pandispanya dan ortaya çıktı bu tarif ne yapabilirim diye düşürken aklıma geldi hemen uyguladım sonuç nefiss tekrar yapılmak için tarif defterine not edildi, aslında içerik klasik kakolu kek :) adıda benden
🍰
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı yoğurt🍰
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- VEYA**********************
- daha onceden yaptıgınız kek var ve kalmış ise aynı ölçülerde dilimler kesilir arasına verdiğim krema tarifi yapılıp sürülüp kapatılır,süt veya şekerli su ile hertarafı islatılıp üzeri hindistan cevizi ile kaplanın
Krema için
- 1 pk krem şanti
- 100 gr sıvı krema
Islatma için
- 1-2 su bardağı süt veya şekerli su
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker tanecikleri eriyene kadar çırpılır, sıvı yağ, su ilave edilerek çırpılmaya devam edilir, kakao, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek homojen bir karışım elde edilir
Yaglı kagıt koydugumuz fırın tepsimize karısım dokulur ve her tarafı esit olacak seikde yayılır
🍰Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir,
Kekimiz pistikten sonra baska bir yaglı kagıt üzerine ters cevrilir ve diger kagıt sokulur sogması icin bekletilir.
🍰Mikser kabımızda toz şanti ile sıvı krema karıştırılır
Soğuduktan sonra eşit bir şekilde dilimlenir ve aralarına krema sürülüp kapatılır bu şekilde krema donması için 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
🍰Bu süre bittikten sonra hertarafı hafifçe süt veya şekerli su ile ıslatılır ve hindisatn cevizine bulanır.
Afiyet Olsun.
4 yorum:
bizim evde hiç kek artmaz :)) ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim!
Çok güzel görünüyor.Elinize sağlık :)
misafirlikte yemiştim bu pastadan, sunumu da tadı da çok şık oluyor , elinize sağlık :)
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder