Pek severim Krem Karameli hem pratik hem lezzetli sağolsun Babam köyden süt getirmiş süt ama ne süt bir parmak kaymak oluştu üstünde hal böyle olunca bende karamel yapmaya karar verdim nefis oldu buyrun tarifi
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 ad orta boy yumurta
- 1 pk vanilya
- üzerine istege bağlı 1/2 çay bardağı sıvı karamel
Karamel için:
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Toz seker ve yumurta bir güzel cırpılır,süt ve vanilya ilave edilerek cırpılmaya devam edilir
- Kücük bir tavaya seker koyulur ve kısık ateste seker yanmadan karıstırarak eritilir bir sıvı elde edilir
- Krem karamel kapları fırın tepsine dizilir ve eritilen sekerden 1-2 kasık kapların icine koyulur ve üzerine sütlü karışım dökülür tüm kaplar için aynı işlem uygulanır
- Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar ılık su doldurulur ve önceden ısıtılmıs 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir yaklaşık 25-30 dk
- Krem karameller piştikten sonra bir kenarda soğuması için bekletilir istege gore kasede servis edilir veya bir bıçak yardımı ile kenarları açılarak ters cevrilerek ve üzerine karamel dökülerek servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder