Patlıcanı pek bi severim bu akşamın yemeğide Karnıyarık olsun :) ben bol soğanlı sarımsaklı ve bol domatesli severim , bu sefer patlıcanları haşlayarak yaptım
Malzemeler:
- 5 Adet orta boy patlıcan
- 250 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 yk salça
- tuz
- pul biber
- 1/2 demet maydanoz
- 3 adet domates
- sıvı yağ
- 2-3 su bardağı su
Yapılışı:
- Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz tuz serpiştirip büyük bir tencerein içine üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz en son istege baglı bir tavanın içinde az yağda alt üst biraz kızartabiliriz.
- Patlıcanlar haşlanırken iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Bir tencereye önce soğanları ve sarımsakları incecik doğrayarak kızartmaya başlıyoruz kıymayı ilave ediyoruz , kavrulmaya devam ederken üzerlerine maydanozu ve domatesi doğrayarak koyuyoruz , tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz
- Patlıcanları cam bir kabın içine diziyoruz orta yerinden boyuna bıçak yardımıyla yarıp hazırladığınız kıymalı karışımdan koyuyoruz , ayrı bir kapta salçalı su sıvı yağlı bir su hazırlayıp patlıcanlarımız içine döküyoruz .
- Bu şekilde hazırlanmış olan karnıyarıkları fırına koyuyoruz .Suyunu çekene yaklaşık pişmeye bırakıyoruz
- Fırından çıkarttığınız karnıyarıkları düdleyip servise hazırlayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder