27 Nisan 2016 Çarşamba

Haşlanmış Patlıcanlı Fırında Karnıyarık


Patlıcanı pek bi severim bu akşamın yemeğide Karnıyarık olsun :) ben bol soğanlı sarımsaklı ve bol domatesli severim , bu sefer patlıcanları haşlayarak yaptım

Malzemeler:

  • 5 Adet orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yk salça
  • tuz
  • pul biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet domates
  • sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı su
Yapılışı:
  • Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz tuz serpiştirip büyük bir tencerein içine üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz en son istege baglı bir tavanın içinde az yağda alt üst biraz kızartabiliriz.
  • Patlıcanlar haşlanırken iç malzemesini hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye önce soğanları ve sarımsakları incecik doğrayarak kızartmaya başlıyoruz kıymayı ilave ediyoruz , kavrulmaya devam ederken üzerlerine maydanozu ve domatesi doğrayarak koyuyoruz , tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz 
  • Patlıcanları cam bir kabın içine diziyoruz orta yerinden boyuna bıçak yardımıyla yarıp hazırladığınız kıymalı karışımdan koyuyoruz , ayrı bir kapta salçalı su sıvı yağlı bir su hazırlayıp patlıcanlarımız içine döküyoruz .
  • Bu şekilde hazırlanmış olan karnıyarıkları fırına koyuyoruz .Suyunu çekene yaklaşık pişmeye bırakıyoruz 
  • Fırından çıkarttığınız karnıyarıkları düdleyip servise hazırlayın 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler