27 Eylül 2016 Salı

Baton Kek Kalıbında Poğaça Ekmek



Baton Kek Kalıbında Poğaça Hamurlu Ekmek adıda pek uzun oldu 😁 neyse ama tadı nefis
denemek iterseniz tarifi burda

🌟Malzemeler:

  • 🌟1 su bardağı ılık süt
  • 🌟1 su bardağı sıvıyağ
  • 🌟1 ad yumurta (sari üstüne)
  • 🌟1 pk yaş maya 42 gr
  • 🌟1 pk kabartma tozu
  • 🌟2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 🌟2 yemek kaşığı toz şeker
  • 🌟5-6 su bardağı un (200 ml su bardağı ile tam geliyor hamur birazcık cıvık kalacak çok sert bir hamur olmasın)
🌟Üzerine;
  • 🌟1 ad yumurtanın sarısı
  • 🌟beyaz haşhas 
🌟Yapılışı:
  • 🌟Yoğurma kabının içine sıvıyağ,ılık süt , toz şeker ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için süt ılık olması gerekli )
  • 🌟Maya ve şeker eridikten sonra yumurta ve tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir
  • 🌟Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 30-35 dk kadar mayalanması için bekletilir.Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir
  • 🌟Mayalandıktan sonra hamur üç parçaya ayrılır ve kalın örgü olarak örülür gevşek bir şekilde ve yağlanmış baton kek kalıbına koyulur ve üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş serpiştirilir 15-20 dakika kadar daha mayalandırılır
  • 🌟Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilecek.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler