Kendini Erikli Galette sanan kurabiye hamurundan Erikli Tart 😁gecenlerde yaptığım Kurabiye hamurundan biraz kalınca dolaba atmıştım cuma günü de pazarda erikleri görüp almıştım ve bugun cayın yanına yakışır diye değerlendirmek istedim sonuçmuuu 😋😋 nefiss denemek isterseniz
Kurabiye Tarifim
Malzemeler
Kurabiye Tarifim
Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 pk vanilya1 cay kaşığı karbonat
- 2-3 su bardağı un(kıvamına göre azar azar ilave edilecek)
- 10 ad dilimlenmiş erik
- üzerine serpiştirmek için pudra şekeri
- Tereyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın ve yumurtayı ekleyin çırpmaya devam edin
- 🔺un,vanilya ve karbonatı eleyerek ilave edin ve yoğurun eğer kıvamını cıvık olursa azar un ekleyin,kulak memesi kıvanında nir hamur elde edince buzdolabı poşetine koyup 30 dk kadar buzdolabında bekletin
- 🔺yağlı kağıt üzerine hamuru alıp açın ve servis tabağı ile sekil vererek kesin
- 🔺hamurun kenarından 2 parmak boşluk bırakarak dilimlenmiş erikleri dizin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve kenardaki hamuru üzerine doğru kapatın ve bamurun kenarına fırça yardımı ile su sürün
- 🔺önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin
- 🔺fırından cıkartıp biraz ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder