Ramazanın 3.günü oruçla aranız nasıl hegün iftara ne yapsam diye düşüyoruz o nedenle sizlere fikir olması için hergün bir tarif paylaşmaya çalışıyorum kolay karar vermeniz dileğiyle.Bügünkü Ana yemeğim Domates Soslu Kıymalı Yaprak Sarma ben kıymalı yaptım siz isterseniz minik parça etli de hazırlayabilirsiniz.Ben toplamda 30 adet sardım siz kişi sayınıza göre hazırlayabilirsiniz
Anlık paylaşımlar için ;
İnstagram hesabımdan takip edebilirsiniz @lezzetduragi
Facebook Hesabı Lezzet Duragı
Malzemeler
- 30 ad orta boy asma yaprağı
- 1 su bardağı
pirinç - 100 gr
orta yağlı kıyma - 1 ad kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı
salça
tuz- nane
karabiber- 1/2 su bardağı
ılık su
- 3-4 yemek kaşığı
sıvıyağ - 3 ad rendelenmiş domates
- 2 sb su
- tuz
Yapılışı
- Asma yapraklarımız taze ise ; 3-4 bardak suyu derin bir tencerede kaynatın.
- yaprakları içine atıp 1-2 dk ters çevirin rengi değiştiğinde kevgir yardımı ile çıkartın
- Kuru soğanı minik minik doğrayın bir tenrecede sotelemey başlayın , içine kıymayı da ilave edin kavurun , yıkadığınız pirinci suyunu süzdürdükten sonra ekleyin,incecik kıyılmış maydanoz, salçası, nane, tuz, karabiberi ekleyip güzelce karıştırın ve ılık su ekleyip suyunu çektirin
- Hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar yaprakların içine koyun ve her birini rulo şeklinde sarın.Sarmalarını geniş tabanlı bir tencereye tek sıra olacak şekilde kat kat dizin.
- Sarmanın sosu için; rendelenmiş domates, tuz, sıvıyağ kaseye alın,kıvamını suyla açarak hazırladığınız sosu, sarmaların üzerine gezdirin.
- Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
- Afiyet Olsun

2 yorum:
insagramda gördüm fotoyu içim gitti ellerine saglık cnm
Hayırlı Ramazanlar , ellerine sağlık canım nefis görünüyor , taze yaprağım var iftara yapsam ne güzel olur :))
Yorum Gönder