Malzemeler: (Dikdörtgen tepsi kullandım-Su bardağı ölçüsü-çok gelirse yarı yarıya kullanabilirsiniz)
- 2 Yumurta
- 250 gr Tereyağ (oda ısısında olucak)
- 1 su bardağı kadar Siviyag (dolu olmasın)
- 1 su bardağı kadar Şeker (dolu olmasın)
- 4 yemek kaşığı Yoğurt
- 1 paket Vanilya
- 1 paket Karbonat (bir tabaga koyup üzerine 3-4 damla limon suyu damlatıp köpürtün) veya kabartma tozu
- 3 su bardağı Un (tepeleme)
- üzeri icin: Pudrasekeri
Yapılışı :
- Yumuşak tereyağının içine yumurta , sıvıyağ , tozşeker ve yoğudu ekleyip karıştırın
- Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın ,vanilyayı ekleyin , 1 paket Karbonatı bir tabaga koyup üzerine 3-4 damla limon suyu damlatıp köpürtün ve karışam ilave edip hamuru karıştırmaya devam edin
- Yumuşak kıvamlı bir hamur olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru hertarafı eşit olucak şekilde yayın üzerini spatula yardımı ile düzeltin
- Önceden ısınmış 180°fırında yaklaşık 30-35 dakika pisirin. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartın üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip isteğiniz şekilde dilimleyip servis edin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder