Size nefis bir tarifim var Domates Soslu Tavuk Şinitzel üzerinde bol kaşarlı veya orjinal tarifiyle Parmesanlı “Chicken Parmigiana” İtalyan mutfağından bir yemek.
Sıklıkla tavuk göğüs kullanılarak yapılıyor ama süt dana bonfile ile de yapılıyor ve “Veal Parmigiana” adı veriliyor.
Adından anlaşıldığı gibi temel malzemeleri tavuk yada dana bonfile ve parmesan peyniri. Ama ben bu kez Tavuk ve Kaşar kullanara yaptım
Malzemeler :(Kişi sayısına göre hazırlayabilirsiniz)
4 adet tavuk göğüs hafifçe vurularak inceltilmiş
Pane için :
1 ad yumurta
un
galeta unu veya evde kurutulmuş ekmekmekleri baharatla karıştırıp rondoda geçirip kullanabilirsiniz
tuz, karabiber
Domates sosu için :
6-7 ad domates rendelenmiş veya kabukları soyulup minik minik doğranmış
1 ad kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
taze fesleğen
taze kekik
zeytinyağı
tuz, karabiber
Üstü için :
100 gr rende parmesan peyniri veya kaşar peyniri
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Önce domates sosunu hazırlayalım bir tencereye sıyağ koyup üzerine küp küp doğranmış soğanı koyup soteleyin , sarımsağı ince ince kıyın ekleyin yumuşayana kadar soteleyin
Biraz soteledikten sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesi ekleyin suyunu çekene kadar pişirin, ocağı kapatmaya yakın İnce kıyılmış taze kekik,taze fesleğen ,tuz, şeker ve karabiber ekleyip karıştırıp ocağı kapatın
Tavuk göğüsleri ince olucak şekilde kesin ve bir et dövücü ile hafifçe inceltin veya bu işlemi kasaptan alırken yaptırabilirsiniz
Etleri tuzlayıp karabiber ile tatlandırın.
Geniş bir kaba yumurtayı çırpın , bir kapta un ve tuzu karıştırın diğer kaba galeta ununu koyun
Az sıvıyağ (tavanın dibini kapatacak kadar) koyduğunuz bir tavayı kızdırın
Tavukları önce yumurtaya sonra una, tekrar yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayın.
Yağ kızdığında panelenmiş tavukları altın rengi alana kadar alt üst kızartın bir fırın kabına dizin.
Tavukların üzerine domates sosunun dökün üzerine ince rendelenmiş parmesan peynirini veya kaşarı serpin.
180 derece ısınmış fırında tüm malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar 20-25 dk pişirin. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
1 yorum:
Çok güzel ama ellerinize sağlık. Bu tarifi deneyeceğim.
Yorum Gönder