Sübye yani Kavun Çekirdeği Şerbeti kaybolmaya yüz tutmuş şerbetlerimizden birisi
Mat beyaz renkli bal ilaveli , neredeyse badem suyu içiyormuş hissi veren bir içecek.
Şimdi tam zamanı deneyin derim bu sıcaklarda sifa niyetine
Sübye yani Kavun Çekirdeği Şerbeti ; geleneksel şerbetlerimizi hatırlamak isteyenler, farklı lezzetlere açık olanlar ve özellikle veganlar için yüksek miktarda A vitamini ve potasyum içerdiğinden tercih edilmesi gereken alternatif içeceklerden.
- Ölçü soracak olursanız net bir ölçü veremem tamamaen size kalmış
- Ben 3 kavunun çekirdeğini biriktirerek yaptım
- Kavunun orta kismindaki cekirdekleri lifleri ile birlikte kavanozda biriktirip uzerine 5-6 yemek kasigi bal dokup 2-3 gun beklettim
- Sonrasinda bu karisimi rondoda boza kivamina gelene kadar cektim ve rengi beyazlaşan sübyeyi temiz bir tülbentle süzüp , cam sürahiye aldim uzerine akışkan içilebilir bir kıvam olması için su ekledim seker kullanmadim yine 3-4 yemek kasigi bal ile tatlandirdim buz ilave ederek soguk soğuk servis ettim
1 yorum:
Eski tariflerimizi, özellikle de böyle keyifli tarifleri korumak ve sonraki nesillere aktarmak lazım. Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder