Kornişon Turşusu ben 2 kg dan yaptım 3 küçük 700 gr 3 tande de büyük 1 lt kavonoz oldu
Yaptığım ölçülerde tarifini veriyorum siz miktara göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler
- 2 kg kornişon
- Kabonoz başına 1 dilim - 2 ad orta boy kuru soğan
- Kavonaz başına 2 diş sarımsak
- Kavonaz başına 1/2 çay bardağı sirke
- Kavonaz başına 1 çay kaşığı Tuz
- Kavonaz başına 1 çay kaşığı Şeker
- Kavonaz başına1 çay kaşığı Kişniş
- Kavonaz başına 1 çay kaşığı Top Karabiber
- Kavonaz başına 3 dal dereotu
- Kaynamış Su
Yapılışı:
- Kornişon alınrken mümkünse çok kalın almayın seçme sansınız olursa aynı boyda olanları küçük olanları secerseniz daha iyi olacaktır
- Öncelikle güzelce yıkayın , sonrasında biraz sirkeli suda bekletip süzün
- Soğanları 1 parmak kalığınlığında dilimleyin
- Kavanozun en alyına 1 dilim soğan koyun üzerine düzgün bir şekilde kornişonları dizin ilk sıra bitince , tuz, karabiber, kişniş, sarımsak, toz şeker serpiştirin üzerine tekrak bir sıra dizin fokur fokur kaynamış suyu üzerine dökün dereotunu koyup kapağını kapatın ve bir bez üzerine ters çevirin bezi ortün bu şekilde 1 gün beklesin sonra kilere kaldırın
- Kavanoz kapaklarını kullanmadan önce su dolu bir kabın içinde fokur fokur kaynatın ve öyşle kapatın daha iyi vakumlanacaktır.
- İçine koyduğunuz su fokur fokur kaynasın oyle koyun
Afiyet Olsun
YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAMANIZ YETERLİ İNTAGRAM 'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ :@LEZZETDURAGİ
1 yorum:
Sevgili Vildan, gerçekten eşsiz bir kornişon turşusu tarif etmişsin. Bu hafta alıp yapmayı düşünüyordum. Senin tarifini muhakkak denemek ve sonucu seninle paylaşmak istiyorum. Çok sevgi ve selamlar...
Yorum Gönder