Günaydın bugun Mevlit Kandili Gönlümüzden gecen iyi niyetlerin gerçekleşmesi dileğiyle Hayırlı Kandiller diliyorum
Bugun sizlere farklı bir helva tarifim var daha önce tattınızmı bilmiyorum ama tatmadıysanız mutlaka deneyin derim Sütlü Mısır Unu Helvası bende Gülay'da tatmış ve çok beğenmiştim o gün bügün yapar oldum . Bu arada güncel paylaşımlar intagram hesabımda takip etmek isterseniz @lezzetduragi tıklamanız yeterli :)
Malzemeler:
- 2 sb mısır unu
- 2 sb toz şeker
- 125 gr tereyağ
- 1 sb süt
- 1,5 sb su
Süslemek için:
- Antep fıstığı
Yapılışı:
- Tencereye tereyağı alıp orta ateşte eritin.
- Unu ve dolmalık fıstıkları ilave edin ve sürekli karıştırarak, kokusu çıkana kadar mısır unu kavurun (5-10 dakika un yada irmik helvasındaki kadar çok kavurmanıza gerek yok un kokusu gitsin yeter)
- Bir kase içinde süt, su ve şekeri iyice karıştırıp, şekeri eritin.
- Şerbet kaynatılmıyor
- Kavrulmuş mısır ununa dikkatlice şerbeti ilave edin.
- Karıştırarak yavaş yavaş şerbeti çeken mısır unu bir macun kıvamına geldiğinde ,tencerenin üzerine bir kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.
- Yarım saat kadar sonra istediğiniz şekli vererek süsleyin ve servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder