26 Mart 2019 Salı

Zürafa Kek Nasıl Yapılır? Dokusu Görüntüsü Harika Bir Kek

Gunaydinnn size harika bir tarifim var bu kekin görüntüsü dokusu muhteşem bence misafirleriniz bayılacak 
Sizin için video da çektim You Tube dan izleyebilirsiniz tık tık :))




ZÜRAFA KEK 

Sarı Kek Hamuru için;
  • 5 ad yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
Beyaz Kek Hamuru İçin;
  • 5 ad yumurta beyazı 
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • ½ çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı un 
  • 5 yk Fındık Unu kullandım ben siz isteğe bağlı (Badem Unu veya Hindistan Cevizi de kullanabilirsiniz.)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
Aralarına serpmek için 3 yk kakao 

Sarı Hamurun Yapılışı;
  • Yumurta sarısı ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar karıştırın
  • Sıvı malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edi
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve spatula yardımı ile hamuru söndürmeden karıştırın.
Beyaz Hamur İçin; 
  • Yumurta akı, tuz ve şekeri traş köpüğü kıvamı alana kadar çırpın.
  • Sıvı malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin ,
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve spatula yardımı ile hamuru söndürmeden karıştırın, üzerine fındık ununu ekleyerek yavaşça karıştırın.
  • Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp biraz un serpiştirin,
  • Sarı hamurdan kek kalıbı kaplayacak kadar dökün üzerine her tarafını kapatacak kadar kakao yu serpiştirin ve beyaz hamurdan üzerini kapatacak kadar dökün ve tekrar kakao serpiştirin, hamurlar bitene kadar sırası ile kat kat aynı işlemleri tekrarlayın 
  • EN üstte kakao serpmenize gerek yok .
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin kürdan testi yaptıktan sonra çıkartın ve soğumasını bekleyip kalıbı ters çevirip çıkartın dilimleyerek servis edin
  • Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler