22 Ekim 2019 Salı

Baharatlı Balkabağı Püreli Tart & Balkabaklı Bahartlı Tart & Pumkin Spice Tart


Şimdi Tam zamanı Balkabağının 
Nefis bir tart hazırladım Balkabaklı Baharatlı, hatırlarsanız daha önceleri baharat karışımı hazırlayıp balkabaklı Latte yapmıştım şimdi de kalan baharat karışımı balkabağı püresi ile karıştırdım altına nefis bir tart yaptım çikolata ile süsledim denemek isterseniz tarifi ekliyorum


 Tart hamuru için:
  • 2 su bardağıun
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 175 gr soğuk tereyağı
  • 1/2 su bardağıpudra şekeri
  • 1 yk soğuk su
  • bir tutam tuz
  • Tart kalıbını yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı













Balkabaklı Püre için
  • 250-300 gr bal kabağı
  • 1/2 sb tozşeker
  • 1 sb su
  • 1 tk baharatlı karışım
Baharat hariç tüm malzemeleri bir tencerede yumuşayan kadar kaynatın sonrasında blendar ile püre haline getirin

Baharat Karışımı İçin Malzemeler
  • 2 yk toz tarçın
  • 1 yk toz zencefil
  • 3 tk toz muskat veya muskat cevizini rendeleyebilirsiniz
  • 1 tk yenibahar
  • 1 tk karanfil(havanda dövülebilir)
Yapılışı;
  •  Tüm baharatları bir kapta karıştırın.
Tart hamurunu fazla yoğurmayın 
Hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından 1-2 cm. büyük olacak şekilde açmaya özen gösterin.
Unun yoğunluğuna göre oranını biraz azaltıp arttırabilirsiniz

Yapılışı:
  • Tart hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın
  • Küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını azar azar katıp karıştırmaya devam edin
  • Yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp karıştırmaya devam edin kıyır kıyır bir hamuru olucak,yoğurarak toprarlanan tart hamurunu streç filmle sardıktan sonra 15-20 dk buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız maksimum 24-26 cm.'lik bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
  • Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart hamurunu çatal batırarak delikler açın veya tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine koyup kağıdın üzerine ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun o şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dk hafif bir renk alana kadar hamurunu pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın. 
  • 5 dk daha fırına atın , çıkartıp dinlendirin.
  • Soğumuş olan tart hamurun üzerine balkabağı püresini yayın ve benmari üsülü eritilmiş çikolata ile süsleyip servis edin
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler