30 Eylül 2007 Pazar

MİNİK MAFİNLER


MİNİK MAFİNLER
Malzemeler:


  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker (max 150 gr su bardağı nı kullandım)
  • 2 su bardağı un(max 150 gr su bardağı nı kullandım)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 200 gr krema

İç Malzeme:

  • Reçel (ben incir ve ahududu reçeli kullandım)

Süslemek için:

  • Krem şanti (sarı gıda boyası ile renklendirdim)
  • Böğürtlen

Yapılışı:

  • Yumurta ve toz şeker homojen bir karışım olana dek çırpılır ve içine 1 pk (200 gr) krema ilave edilir.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir ve bir süre daha çırpılır.
  • Mafin kalıbımızın altına kağıtlarımızı yerleştirelim ve üzerine karışımımızı paylaştıralım.
  • Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dk üzerleri kızarana dek pişirelerim.Piştikten sonra soğutalım.
  • Krem şantimizi tarifimize göre hazırlayalım.(ben krem şantiye biraz sarı gıda boyası ekledim) ve 5 dk kadar buzlukta donduralım
  • Sıkma torbasına reçelimizi koyalım ve dar uçlu sıkma aparatı ile mafinlerin içine biraz reçel sıkalım.
  • Mafinler soğuduktan sonra krem şanti ve böğürtlen ile süsleyelim.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

masalmutfagi dedi ki...

Vildancığım ben mümkünse ahududululardan alabilirmiyim...:))harika görünüyorlar..:))ellerine sağlık..:))

Etiketler