12 Şubat 2008 Salı

Elmalı & Bademli Kek

Tarif http://www.devletsah.com/elmali-ve-bademli-kek/ burdan gözüme çook hoş görünlü hemen denedim.Sonuç nefisss.Tarif aynen uygulandı..



Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı (30 gr)
  • 55 gram (1 Türk kahvesi fincanı) toz
  • 3 adet
  • 1/2 su bardağı (125 ml)
  • 200 gr (1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
  • 1 tatlı kaşığı toz
  • 250 gr (1,5 su bardağı)
  • 2 tatlı kaşığı
  • 1 adet

Yapılışı:

  • Kalıbı yağlayıp, toz bademin yarısını içine serpin.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sütü ilave edin.
  • Kabartma tozu, un, zencefili ekleyip akıcı bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Elmanın kabuklarını soyup dilimleyin.
  • Elma dilimlerini hamurun içine batırın.
  • Hamurun üzerine kalan toz bademi serpin.
  • Tereyağını çay kaşığı ile parça parça hamurun üzerine bırakın.
  • Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir saatten biraz fazla pişirin. Saatin sonunda kürdan testi yapın.

Afiyet Olsun..

5 yorum:

disal dedi ki...

meraba...

canım tarifin nefis görünüyor...ellerine sağlık...

blogmanşete yanlış adres vermişsin....
nokta yerine @ işareti koymuşsun...adresi düzelt istersen...
sayfana giriş yapmıyor...

öptüm canım.....

sarımutfak dedi ki...

slm
harika olmuş ellerine sağlık canım.
öptüm seni
sevgiler

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Sevgili Vildan blog manşette kek olduğunu gördüm geldim.Sayfanıza şöyle bir baktım. Bulgaristan doğumlu olduğunuzu görünce çok sevindim.Bende orada doğmuşum.Sayfanıza ve tariflerinize bayıldım hepsi için ellerinize sağlık harikasınız.İyi günler dilerim...

Aynur dedi ki...

eline saglik

nefis olmus

Sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Feyza Fidan dedi ki...

Merhaba, tam bir lezzet durağı burası :))) Harika bir kek buuu. Elmayla badem nasıl güzel yakışmıştır kimbilir..
Ellerine sağlık,
Sevgiler...

Etiketler