24 Mart 2015 Salı

Havuçlu Portakal Sulu Kereviz





Evde olunca hergün akşam yemeğine ne yapacağımı şaşırıyorum , bu  haftayı Sebze Haftası ilan ettim bu hafta bitene kadar hergün bir sebze yemeği , çorba , salata ve tatlı yapılacak başka yok :) 



Malzemeler:
  • 3 ad orta boy kereviz
  • 2-3 ad havuç ince
  • 1 ad orta boy soğan 
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • tuz 
Yapılışı:
  • Soğanlarımız minik minik doğranır ve zeytinyağı koyduğumuz tencerede yumuşayana kadar kavrulur. 
  • Daha sonra havuçlarımız ve kerevizlerimiz soyulur  , kerevizlerin orta kısmını kabak veya elma oyacağı ile oyulur , soyulan havuçlar kerevizlerin içine geçirilir ve birer parmak kalınlığında dilim dilim kesilir. 
  • Soğanlarımızın üzerine dizilir tek kat olarak , üzerine portakal suyu ve su  dökülür kısık ateşte 15-20 dk kadar pişirilir.

Afiyet Olsun..

İnstagram: Lezzet duragi

2 yorum:

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Kereviz yaparken ben de portakal suyunu tercih ediyorum. Ellerinize sağlık. Hem sağlıklı, hem lezzetli bir çeşit.

lezzetduragi dedi ki...

Teşekkürler evet keskin kokusu alıyor bence daha lezzetli oluyor

Etiketler