Evde olunca hergün akşam yemeğine ne yapacağımı şaşırıyorum , bu haftayı Sebze Haftası ilan ettim bu hafta bitene kadar hergün bir sebze yemeği , çorba , salata ve tatlı yapılacak başka yok :)
Malzemeler:
- 3 ad orta boy kereviz
- 2-3 ad havuç ince
- 1 ad orta boy soğan
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ
- tuz
- Soğanlarımız minik minik doğranır ve zeytinyağı koyduğumuz tencerede yumuşayana kadar kavrulur.
- Daha sonra havuçlarımız ve kerevizlerimiz soyulur , kerevizlerin orta kısmını kabak veya elma oyacağı ile oyulur , soyulan havuçlar kerevizlerin içine geçirilir ve birer parmak kalınlığında dilim dilim kesilir.
- Soğanlarımızın üzerine dizilir tek kat olarak , üzerine portakal suyu ve su dökülür kısık ateşte 15-20 dk kadar pişirilir.
Afiyet Olsun..
İnstagram: Lezzet duragi
2 yorum:
Kereviz yaparken ben de portakal suyunu tercih ediyorum. Ellerinize sağlık. Hem sağlıklı, hem lezzetli bir çeşit.
Teşekkürler evet keskin kokusu alıyor bence daha lezzetli oluyor
Yorum Gönder