Aslında yola sadece Lahmacun yapmak için çıktım ama Aylin'in @aylinden sayfasında çiğ köfte paylaşımnı görünce hemen yoğuruveriyim dedim
Durun durun gözünüz korkmasın uzun uzun yoğrulan herkesin kolaylıkla yapamayacağı bir tarif olarak bilinir ama oyle değil biz robotta yapıcaz isteyen elle biraz yoğurabilir tabi
Tadına bakanların müptelası olduğu,kimseniz hayır diyemeyeceği bir lezzetli çiğ köfte
İddia ediyorum bunu evde yapanlar bir daha dışarıdan yemek istemezsiniz
Buzdolabında 3-4 gün hiçbir şey olmadan durabilen bu tarif her zaman kurtarıcınız olacak.
Bizimkiler biraz acı seviyor herkes kendi ağız tadına göre istediği baharatı ekleyip çıkartabilir, ben ne şekilde yaptığımı yazıcam
Malzemeler
- 1 sb Esmer Köftelik İnce Bulgur
- 1 sb Köftelik İnce Bulgur
- 1,5 sb sıcak su
- 1 yk biber salçası
- 1 yk domates salçası
- 1 tk isot
- 1 tk kırmızı toz biber
- 1 tk sumak
- 1 tk tuz
- 1 ck karabiber
- 1 ck kimyon
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 1 ad kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 cb sıvıyağ
- 1/2 cb nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
Yapılışı
- Geniş bir kaba bulgurları koyup üzerine sıcak su dökün ve üzerini kapatın,5 dk kadar suyunu çekmesini bekleyin
- Mutfak robotunun içine soğan,sarımsak,maydanoz,naneyi koyup cekin
- Bulgur suyunu çekince robota ekleyin üzerine tüm baharatları ,salça limon suyu ve nar eksisi ni ekleyip çekin,arada robotu açıp spatula ile yapışan malzemeleri içe doğru iterek daha hızlı çalışmasına yardımcı olun.
- Tüm malzemeler harmanladığından harcı bir tepsiye aldım ve sıvıyağı azar azar (kıvama gore ilave edebilirsiniz) ilave ederek elimle yoğurdum (eldivenle yoğurmak ve şekil vermek daha iyi oluyor)
- Tok yapışkan bir kıvamı olucak , elinizle şekil verdiğinizde dağılmaması gerekiyor
- Kıvamı çok koyu olursa sıvıyağ veya nar eksisi ilave edebilirsiniz.
- Çiğ köfte harcınızdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
- Yeşilliklerle servis edin.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder