18 Nisan 2020 Cumartesi

Nisastasız Sütlaç & 4 Malzemeli Sütlaç & Anne Usulu Sütlaç


Yapımı biraz sabır ve zaman istese de içinde hiç bir katkı maddesi olmayan içine eklene su ile birlikte uzun sürede pişip, pirincin helmelenip ağıza bütün bütün gelmemesi beğenilmesine neden oluyor.





NİŞASTASIZ SÜTLAÇ  Evet evet sadece Süt ,Su,Pirinç ve Şeker
Kıvammı fotografta görünüyor nefis oldu👌🏻 
Işıl ablacım uzun uzun sayfasında anlatmış @isilcatatlar bende tarifi ekledim 
Yapımı biraz sabır ve zaman istiyor ama sonuca deger👌🏻 

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 lt su
  • 1 kahve fincanı pirinç (50-60 gr arası)
  • 1 sb toz şeker
Yapılışı
  • Evet su neden mi koyulur ? 
  • Sadece süt ile pişse pirinç bu derece ezilip helmelenmez.
  • İçine koyduğumuz su uzun pişme sürecinde uçuyor. Yani bir tahta kaşığı klavuz olarak kullanıyoruz
  • Su ve Sütü koyduktan sonra tahta kaşığın sapı ile nereye geldiğini ölçün kaynaya kaynaya su uçucak bir süre kaynadıktan sonra tekrar ölçün ölçünün yarısına geldiğinde istenen koyuluğa ulaştığında toz şekeri ekleyip eriyene kadar bir taşım daha kaynatılacak ve sıcak sıcak kaselere pay edilecek.
  • Su, süt ve pirinçli karışım ocağa konduktan sonra kaynayana kadar harlı, sonrasında kısık ateşte ağır ağır pişirilir.İlk başlarda pirinçler tencerenin tabanına yapışmasın diye karıştırılır ama sonrasında karıştırmanıza gerek kalmıyor. 
  • Arada bir kabarıyor ama büyük bir tencerede pişirirseniz taşma ihtimali olmuyor
  • Kabardığında bir iki karıştırmanız yeterli. İki saat boyunca ocağın başında olmanıza gerek yok.
  • 1,5 saatten sonra başında durup kıvamını istediğiniz koyulukta olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. 
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler