Ramazanın 5.gunu için size 3 kat Lezzet içeren Davet Sofralarınıza Renk katacak Nefis Görsel şöleni olan bir Lezzet Bombası tarifim var instagramdan takip edenler bilir bugun adım adım yapılış aşamalarını paylaştım kaçırmamak için tık tık :) takip edin derim
bu lezzeti @sihirliparmaklar ' ın sayfasında gördüm ve denedim
Kat kat lezzet bombası kaydedin ve mutlaka deneyin ve instagramda paylaşıp @lezzetduragi ' nı etiketlemeyi unutmayın olurmu
3 kat Lezzet
1.kat Fırınlanmış Patates
2.kat Biberli Domatesli Sos
3.kat Ispanak Dolgulu Köfte
Aşamalı bir tarif ama yapmaya deger, ben sırasıyla yazıcam bu şekilde hazırlayabilirsiniz
Evet sırası ile önce patatesler fırına, sonra ıspanaklı iç hazırla, sonra köfteyi yoğur , köftelerin içini doldur fırına at,domates sosunu hazırla ve en zevkli kısmı kat kat lezzeti oluştur.
Garnitür için-1.kat
- 5 ad orta boy patates
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 tk zeytinyağ
Biberli Domatesli Sos-2.kat
- 1 sb dogranmis domates
- 1 tk domates salçası
- 1 tk acı biber salçası
- 1 ad kırmızı biber
- 1 ad yeşil biber
- 1 yk tereyağ
- 1 yk sirke
Kofte Malzemeleri-3.kat
- 300 gr köftelik kıyma
- 1 ad yumurta
- 1 ad soğan
- 1/2 sb galeta unu
- 1/2 paket kabartma tozu
- tuz
- karabiber
Ispanakli İç için
- 300 gr kadar ıspanak
- 2 dis sarımsak
- 1 ad kucuk soğan
- 1 ad kırmızı biber
- 1 yk tereyağ
Yapılışı
- Patateslerin Hazırlanması ile başlıyoruz
- Patatesler soyulur, ince ince halka halka doğranır, üzerine tuz, karabiber, birazda yağ gezdirilerek yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına dizilir 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar fırınlanır.
- Ispanaklı harç Hazırlıyoruz
- Bir tavaya tereyağını koyun
- Küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları koyu soteliyoruz.
- Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanakları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
- Küp küp doğranmış kırmızı biberi de ekleyip karıştırıp tuz ve karabiberini ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz
- Köfte karışımını hazırlıyoruz
- Karıştırma kabına rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber, galeta unu, yumurta ve kabartma tozunu koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Köftelerden kişi sayısına göre mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
- Buzdolabı poşetini ortadan keserek tezgahın üzerine seriyoruz ve hazırladığımız köfteyi (elimizi biraz suyla ıslatarak nemlendirelim ki poşete yapışmasın ) buzdolabı poşetinin üzerine koyup poşetin diğer yarısını köftenin üzerine kapatıyoruz ve isterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla köfteyi inceltiyoruz
- Daha sonra hazırlanan ıspanaklı harçtan içine koyup poşet yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz
- Köfteler bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz.
- Köfteleri 200 derecelik fırına koyup pişiriyoruz
- Domates Sosun Hazırlanışı
- Tavaya tereyağını koyuyoruz, eridikten sonra üzerine kırmızı küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri koyup soteliyoruz.
- Domates,biber salçası ve doğranmış domates ekliyoruz karıştırıp kaynamaya birakıyoruz.
- Tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
- Domates suyunu çekene kadar kaynatılıyoruz
- Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı sirke ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Ve finale adım adım yaklaşıyoruz şimdi asıl kısım geliyorrrrrr
- Kızaran patatesleri servis tabağına diziyoruz
- Ortasına hazırlanan Biberli Domatesli sosumuzu döküyoruz
- Üzerine de köfteleri dizip servis ediyoruz
- Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder