10 Kasım 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Poğaça

Mis gibi puf puf bir poğaça tarifi.Tarifin Orjinali 40 fırın ekmekte ordaki tarif kıymalı ben peynirli hazırladım.


Malzemeler:

3 bardak beyaz un
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya yarım paket yaşmaya

Yarım (½) bardak zeytinyağı

Yarım (½) bardak süt, soğuk

3-4 çorba kaşığı su
Yarım (½) tatlı kaşığı tuz

İçine:

Beyaz peynir 


Üzerine:
1 yumurta sarısı, iyice çırpılmış


18 adet poğaça


Yapılışı:
  • Unu, tuzu ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağını, suyu ve soğuk sütü karışıma ilave edip 5-6 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve şekil vermesi kolay bir kıvamda olacaktır.
  • Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat veya hamurun hacmi 2 katına çıkana kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Hamuru 18 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde düzgünce yuvarlayın ve elinizde inceltin. Ortasına 1 dolu tatlı kaşığı iç yerleştirip hamurun kenarlarını birleştirip yapıştırır gibi kapatın. Kapatma yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Poğaçaların üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 20 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
  • Mayalanan poğaçaların üzerine fırçayla nazik hareketlerle yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun

2 yorum:

Eylemin mutfagı dedi ki...

ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.

Vildan dedi ki...

teşekkürler canım.seninde geçmiş bayramın mübarek olsun.

Etiketler