15 Şubat 2013 Cuma

Tarçınlı Fındık Kurabiye

Yağmurlu bir İstanbul sabahından herkese Günaydın,

Adı gibi tam Fındık boyutunda lokmalık kurabiye tarçın ile birleşince lezzetine lezzet katıyor, biraz yuvarlaması zaman alıyor sadece ama yapmaya evi mis gibi tarçın kokusunun sarmasına değer. 


Malzelemer:
  • 250 gr margarin
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 kupa kıyılmış fındık (toz kıvamında olmayacak )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-3,5 kupa un (kıvamına göre azar azar ilave edilecek)
Üzeri için;
  • 1/2 çay bardağı tarçın
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki margarine pudra şekeri,fındık,vanilya,kabartma tozu ve un ilave edilerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir
  • 10 dk hamur buzdolabında bekletilir.
  • daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp 150 derecelik fırında 20 dk pişirilir.
  • derin bir kapta tarçın ve pudra şekeri karıştırılır kurabiyeler pişer pişmez sıcak sıcak bu karışımın içine atılır kurabiyelerin her tarafını kaplaması sağlanır
  • Servis tabağına dizilir.
Afiyet Olsun..




2 yorum:

Adsız dedi ki...

siteniz güzel gözüküyor.nasıl yorum yazılmamış hiç anlamadım.güzel gözüküyor.en kısa zamanda denemek istiyorum.

lezzetduragi dedi ki...

teşekkürler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...