3 Ocak 2015 Cumartesi

Kıymalı Çıtır Börek & Çıtır Börek


Çıtır çıtır bir börek ağıza dağılan bir lezzet ister kahvaltıda ister çay yanında üstelik yapımı da oldukça kolay, ben bunu kıymalı harç ile hazırlaladım arzunuza göre peynirli, ıspanaklı  veya patatesli de hazırlanabilir.


Malzemeler:
  • 18 adet Baklavalık Yufka
  • 200 gr kıyma
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 ad soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • Sıvıyağ koyduğumuz tenceremizde küp küp kesilen soğanlarımız kısık ateşte kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
  • Ayrı bir kabın içinde su ve sıvıyağ karıştırılır
  • 1.ci yufka tezgaha serilir üzerine sulu karışım serpiştirilir , 2 .ci yufka üzerine koyulur yine su serpiştirilir , 3. yufka da üzerine koyulup su serpiştiridikten sonra yuufkamızın uç kısmına 2 kaşık kıymalı harç koyulur ve rulo şeklinde sarılır ve 3 eşit parçaya bölünür yağlı kağıt veya silpat serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerine yağlı sulu karışımdan çok az sürülür, yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır
  • 180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadr pişirilir
  • sıcak sıcak servis edilip afiyetle tüketilir.
Afiyet  Olsun..

Adım adım yapım aşamalarını izlemek için tıklamanız yeterli 



Hiç yorum yok:

Etiketler