3 malzemeli puf puf hamurlu pizza basit ama lezzetli :) üstelik çok pratik kalabalık kahvaltılar için birebir hemde kocaman fırın tepsisinde
Malzemeler:(verdiğim bu ölçü fırın tepsisine tam geliyor)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 pk yaş maya 42 gr
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 6-7 su bardağı un (200 ml su bardağı ile tam geliyor hamur birazcık cıvık kalacak çok sert bir hamur olmasın)
- tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
- Üzerine;
- 2 yk salca
- 2 ad hellimpeynirli sosis
- 1 kase dolusu rendelenmiş Muratbey tam yagli taze kaşar
Yapılışı:
- Yoğurma kabının içine sıvıyağ, ılık su , süt , toz şeker ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli )
- Maya ve şeker eridikten sonra sıvıyağ ve tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir
- Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 10-15 dk kadar mayalanması için bekletilir.Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir
- Mayalandıktan sonra yağlanmış tepsinin içine hamur kare şeklinde açılır ve üzerine bir fırça yardımı ile salça sürülür ve dilimlenmiş#hellimpeynirlisosis dilimlenerek dizilir ,üzerine biraz #muratbey #tazekaşarserpilir ve önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında alt üst pişene kadar fırınlanır piştikten sonra çıkarmadan yine kaşar serpistirilir ve 3-5 dk daha kaşar eriyene kadar fırınlanır ve çıkartılır dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder