Dün yaptım ve çevreme dagıttım Allah kabul etsin .
Herkesin kendine göre bir aşure tarifi vardır tabiki 😊 bende benim yaptığım usulde tarif vereceğim.Ben aşureyi az şekerli , koyu ve bol malzemeli seviyorum
Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1/2 su bardağı mısır yarması
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bulgur
- 1 su bardağı kuru kayısı (15-20 adet)
- 1 su bardağı gün kurusu kayısı (15-20 adet)
- 1 su bardağı incir (15-20 adet)
- 1 su bardağı yabanmersini (istege baglı)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru erik
- 1 su bardağı siyah üzüm
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı dut
- 1 adet soyulmuş küp küp doğranmış elma veya armut
- 3-4 su bardağı toz şeker
- Dolmalık fıstık
- 3-4 lt su
- 3-4 ad karanfil bir cezveye 1 sb su koyup kaytanın suyu kullanılacak
- Nar
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
- Fındık
- Ceviz
- Ertesi gün nohut , buğday ve fasulyeyi ayrı tencerelerde pişene kadar haşlayınTüm bakliyatlar piştikten sonra tek tencerede birleştirin üzerini örtene kadar kadar ılık su ilave edin ve toz şekeri koyup bu şekilde 10-15 dk kadar kaynatın (yaklaşık 1,5-2 lt ılık su)
- Elmayı soyup küp küp kesin , kayısıları ve incirleri minik minik doğrayınKaynayan bakliyatların içine incir hariç tüm malzemeleri ilave edin karışım koyu ise azar azar üzerini geçecek şekilde ılık su ilave edin ve ara ara karıştırın , içine suzdüğünüz karanfilin suyunu da ekleyin karışım ne çok sulu nede koyu olacak, yaklaşık bu şekilde 10 dk kadar karıştırıp kaynatılan malzemelere inciri ilave edip 5 dk kadar daha karıştırdıktan sonra aşurenin altını kapatın
- Aşuremiz ılıdıktan sonra kaselere paylaştırın
- Süslemesini soguktan sonra yapın çünkü sıcakken yapılan süsleme aşurenin dibine çöker
- Kaselere konulan aşurenin istediğiniz şekilde süsleyin Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder