15 Ekim 2017 Pazar

Tavuk Ballantin Ispanak ve Peynir Dolgulu Kremali Mantar Sos esliginde


Geçen hafta içinde Cook sponsorluğundan Msa Mutfak ta Şef Müge ve ekibi ile nefis lezzetler hazırladığımızı bahsetmiştim o gün orda denediğimiz tarifi hafta sonu ev halki da tatmak isteyince tekrar yapmak istedim buyrun bakalım tarifine bence sizde deneyin pişman olmazsınız :)

Malzemeler

  • 2 ad tavuk göğsü
  • 150 gr ıspanak
  • 1/2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr mozarella peyniri
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağ
Sos  İçin
  • 100 gr kestane mantarı
  • 50 gr istiridye mantarı
  • 1/2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr krema
  • 100 ml sirke
  • 3-4 dal taze fesleğen
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağ


    Yapılışı
    • Tavuğu cook doğada çözünür streç filmle sarıp arasında dövün
    • Az yağlı tavada küçük küçük doğranan soğan ve sarımsağı soteleyin
    • Doğradığınız ıspanağı ilave edin
    • Kavrulunca ocağı kapatın ve mozarella peyniri tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
    • İnceltiğiniz tavuklara iç malzemeyi doldurun malzeme içte kalacak şekilde rulo olarak sarın strece sarın
    • Bir tencerede su kaynatın
    • Kaynayan suyun içine streç ile sarılan tavuğu yavaşca koyun ve yaklaşık 15-20 dk pişirin 
    • Tavuk piştikten sonra az yağlı tavada streci cıkartıp tavuğu mühürleyin
    • Sos için ; Az yağlı tavada küçük küçük doğranan soğan ve sarımsağı soteleyin
    • Mantarları ince ince doğrayıp ekleyin  sotelemeye devam edin üzerine sirkeyi ilave edin ve suyunu çektirin 
    • Krema ince doğranmış fesleğen tuz ve karabiberi ekleyip 1 dk sonra ocaktan alın dilimlenmiş tavukların üzerinde servis edin
    Afiyet Olsun


    1 yorum:

    LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

    eline saglık cnm

    Etiketler