Malzemeler
- 2 ad tavuk göğsü
- 150 gr ıspanak
- 1/2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 50 gr mozarella peyniri
- tuz
- karabiber
- zeytinyağ
Sos İçin
- 100 gr kestane mantarı
- 50 gr istiridye mantarı
- 1/2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 50 gr krema
- 100 ml sirke
- 3-4 dal taze fesleğen
- tuz
- karabiber
- zeytinyağ
Yapılışı
- Tavuğu cook doğada çözünür streç filmle sarıp arasında dövün
- Az yağlı tavada küçük küçük doğranan soğan ve sarımsağı soteleyin
- Doğradığınız ıspanağı ilave edin
- Kavrulunca ocağı kapatın ve mozarella peyniri tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
- İnceltiğiniz tavuklara iç malzemeyi doldurun malzeme içte kalacak şekilde rulo olarak sarın strece sarın
- Bir tencerede su kaynatın
- Kaynayan suyun içine streç ile sarılan tavuğu yavaşca koyun ve yaklaşık 15-20 dk pişirin
- Tavuk piştikten sonra az yağlı tavada streci cıkartıp tavuğu mühürleyin
- Sos için ; Az yağlı tavada küçük küçük doğranan soğan ve sarımsağı soteleyin
- Mantarları ince ince doğrayıp ekleyin sotelemeye devam edin üzerine sirkeyi ilave edin ve suyunu çektirin
- Krema ince doğranmış fesleğen tuz ve karabiberi ekleyip 1 dk sonra ocaktan alın dilimlenmiş tavukların üzerinde servis edin
Afiyet Olsun
1 yorum:
eline saglık cnm
Yorum Gönder