Ben bu kez Rulo poğaça yaparken kullandım güzel bir lezzet oldu
Pufidik yağlı bir hamur yaptım elle yuvarlak açtım üçğen şeklinde kesip rulo yaptım
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- tuz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 pk instant maya
- 4-5 su bardağı un
İçine :
Üzerine;
- 1 ad yumurta sarısı
- İsteğe göre haşhaş tohumları veya çörek otu
Yapılışı:
- Yoğurma kabının içine once 2 su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açın daha sonra ılık su , ılık süt ,sıvıyağ , eritilmiş tereyağ, toz şeker ,tuz ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli )
- Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 40-45 dk kadar mayalanması için bekletilir.Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir o nedenle onu azar azar ekleyip yoğurun kıvamına göre
- Mayalandıktan sonra hamuru 9 eşit parçaya bölün ve 3 lü olarak 3 gruba ayırın , daha sonra bu 3 parçayı ayrı ayrı sıvıyağ dökülmüş tezgah üstünde elle çok bastırmadan yuvarlak olucak şekilde açın sonra 3 hamuru üst üste koyarak yine elle büyük bi parça olucak şekilde açın ve üçgen şekilde kesin uç kısımlarına peynir koyup rulo halinde sarın Tüm hamurlara bu şekilde yapın
- yağlı kağıt veya silpat serilmiş tepsinin içine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu veya çörek otu serpilerek 15-20 dakika kadar daha mayalandırın
- Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilecek.
- Puf Puf kabaran Rulo poğaçalar hazır afiyetle tüketin
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder