27 Şubat 2018 Salı

Van Otlu Peynirli Rulo Poğaça


Daha önce denediğim Van Otlu Peynirin tadını hiç begenmezdim taki Muratbey'in Van Otlu Peynirini deneyene kadar tadı ve kıvamı gerçekten güzel bizim minik bile sevdi, tostuda güzel oluyor
Ben bu kez Rulo poğaça yaparken kullandım güzel bir lezzet oldu
Pufidik yağlı bir hamur yaptım elle yuvarlak açtım üçğen şeklinde kesip rulo yaptım


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk instant maya
  • 4-5 su bardağı un
İçine :
  • 1 ad yumurta sarısı
  • İsteğe göre haşhaş tohumları veya çörek otu
Yapılışı:
  • Yoğurma kabının içine once 2 su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açın daha sonra ılık su , ılık süt ,sıvıyağ , eritilmiş tereyağ, toz şeker ,tuz ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli )
  • Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 40-45 dk kadar mayalanması için bekletilir.Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir o nedenle onu azar azar ekleyip yoğurun kıvamına göre
  • Mayalandıktan sonra hamuru 9 eşit parçaya bölün ve 3 lü olarak 3 gruba ayırın , daha sonra bu  3 parçayı ayrı ayrı sıvıyağ dökülmüş tezgah üstünde elle çok bastırmadan yuvarlak olucak şekilde açın sonra 3 hamuru üst üste koyarak yine elle büyük bi parça olucak şekilde açın ve üçgen şekilde kesin uç kısımlarına peynir koyup rulo halinde sarın Tüm hamurlara bu şekilde yapın
  • yağlı kağıt veya silpat serilmiş tepsinin içine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu  veya çörek otu serpilerek 15-20 dakika kadar daha mayalandırın
  • Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilecek.
  • Puf Puf kabaran Rulo poğaçalar hazır afiyetle tüketin
  • Afiyet Olsun 









Hiç yorum yok:

Etiketler